Čokoládový Cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: daisy1979
Inšpiráciu na tento fantastický zákusok som si zobrala z knihy, ktorú som si len nedávno kúpila - "Chocolate lovers", čiže "Milovníci čokolády". Cheesecake + čokoláda = hriešna kombinácia... no a mne nedalo nepodeliť sa s Vami o tento fantastický kulinársky zážitok... :o)
Postup
- Prísady:
- Čokoládu roztopíme nad horúcou vodou, pridáme zmäknuté maslo a rozdrvené piškoty (najepšie v mixéry).
- Dochutíme kakaovým práškom na zvýraznenie chuti.
- Vzniknutú masu vyložíme rovnomerne do tortovej formy (rozmer 24cm). Kraje by mali byť vysoké 4- 5 cm. Necháme odležať v chladničke aspoň 30 minút.
- Na plnku si rozpustíme čokoládu nad horúcou vodou. Medzitým si pripravíme želatínu (podľa vlastného návodu) v dostatočnom množstve vody. Rozpustenú želatínu pridáme do čokolády a následne primiešame kyslú smotanu. Rozmiešame metličkou.
- Potom túto čokoládovú masu rýchlo primiešame do tvarohovej masy vymiešanej s kryštálovým cukrom. Pridáme kakaový prášok na zvýraznenie čokoládovej chuti.
- Keď nám hmota začne tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačkovú smotanu. Opatrne premiešame...
- ... a prelejeme do tortovej formy vyloženej už pripraveným a vychladnutým "piškotovým cestom". Vložíme do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Pred podávaním posypeme cheesecake kakaovým práškom a ozdobíme jahodami. Dobrú chuť!