Čokoládový bozk (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento recept mám od mojej priateľky,ona ho pomenovala ,,Čokoládový bozk pre vojaka,,týmto zákuskom chcela zaujať jedného vojačika..a verte, že sa jej to aj podarilo...vynikajúca chuť čokolády...inak ja som ho upravila a urobila podľa svojej chute...do šľahačky som pridala čokoládu..veru pečiem ho dosť často a všetkým sa páči..

20
porcií
40 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajcia som rozdelila .... žĺtky a práškový cukor som vymiešala do peny..
  2. pridala som 40g. kakao a dobre premiešala...trošku to ide ťažšie, ale sa to dá vymiešať...
  3. potom som pridávala striedavo tvrdý sneh, ktorý som vymiešala so štipkou soli..
  4. hladkú múku som zmiešala s práškom do pečiva a pridávala po malých dávkach a opatrne vmiešaval do cesta..
  5. Trúbu som nechala vyhriať na 180st. plesom som potrela olejom, vysypala múkou a cesto som vyliala na plech a piekla..
  6. koláč sa piekol 20min. nechala som ho vychladiť na mriežke a potom upravila na veľkosť podnosu..
  7. pripravila som si krém: mlieko, vanikový cukor a pudingový práško som zmiešala a uvarila hustú kašu...nechala som ju vychladiť...vymiešala som maslo s cukorm do peny a potom zmiešala s vychladnutým pudingom...
  8. na korpus som natrela krém...
  9. šľahačku, 2 stužovače. 2 lyžice cukru som vymiešla do hustej pevnej peny...ale chcela som, aby to malo čokoládovú chuť, tak som nechala roztopiť 4 kocky čokolády s 2 lyžicami smotany a pridala som ju do šľahačky...touto čoko šľahačku som natrela na krém...vrch som posypala čoko struhlinkami a dala do chladničky na celú noc..
  10. a takto vyzerá v reze..
  11. pokrájala som ho na pekné rezy a ponúkam vám na ochutnanie...veľmi príjemná, jemná a čokoládová chuť určite poteší milovníkov čokolády...prajem vám dobrú chuť..