Snehová torta
Čokoládovo–banánová Pavlovova torta
Autor receptu: redakcia
Jeden z najpopulárnejších koláčikov súčasnosti – Pavlovova torta, tentoraz v čokoládovej verzii s banánmi.* Dezert bez múky je vhodný aj pre tých, ktorí si klasické zákusky nemôžu dopriať.
10 porcií |
25 minút príprava |
75 minút na 150 °C |
Postup
- Deň vopred pripravíme základ na krém. Smotanu s nalámanou čokoládou zohrejeme vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a vznikne hladká zmes, ktorú odložíme do chladničky.
- Predhrejeme rúru na 180 °C. Dáme šľahať bielky. Keď sú bielky napenené, začneme po lyžiciach postupne pridávať cukor. Bielky šľaháme, až kým nie je sneh pevný a lesklý. Sneh poprášime kakaom, pridáme balzamikový ocot a nastrúhanú čokoládu a sneh zľahka premiešame.
- Sneh nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru dvoch kruhov s priemerom asi 23 cm. V rúre znížime teplotu na 150 °C a dáme piecť na 1 hodinu a 15 minút. Po vytiahnutí by mal byť korpus chrumkavý na povrchu a vláčny vo vnútri.
- Kým korpus vychladne, vyšľaháme čokoládovú smotanu dotuha. Na prvý korpus navrstvíme polovicu čokoládovej šľahačky a kolieska banánov, priklopíme druhým korpusom a postup zopakujeme.