Snehová torta

Čokoládovo–banánová Pavlovova torta

Autor receptu: redakcia

Jeden z najpopulárnejších koláčikov súčasnosti – Pavlovova torta, tentoraz v čokoládovej verzii s banánmi.* Dezert bez múky je vhodný aj pre tých, ktorí si klasické zákusky nemôžu dopriať.

10
porcií
25 minút
príprava
75 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Deň vopred pripravíme základ na krém. Smotanu s nalámanou čokoládou zohrejeme vo vodnom kúpeli a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a vznikne hladká zmes, ktorú odložíme do chladničky.
  2. Predhrejeme rúru na 180 °C. Dáme šľahať bielky. Keď sú bielky napenené, začneme po lyžiciach postupne pridávať cukor. Bielky šľaháme, až kým nie je sneh pevný a lesklý. Sneh poprášime kakaom, pridáme balzamikový ocot a nastrúhanú čokoládu a sneh zľahka premiešame.
  3. Sneh nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru dvoch kruhov s priemerom asi 23 cm. V rúre znížime teplotu na 150 °C a dáme piecť na 1 hodinu a 15 minút. Po vytiahnutí by mal byť korpus chrumkavý na povrchu a vláčny vo vnútri.
  4. Kým korpus vychladne, vyšľaháme čokoládovú smotanu dotuha. Na prvý korpus navrstvíme polovicu čokoládovej šľahačky a kolieska banánov, priklopíme druhým korpusom a postup zopakujeme.