Čokoládovo - ríbezľový dezert (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Čokoládový krém: Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Smotanu, kakao, ceru, cukor a čokoládu dáme do hrnca.
  3. Na miernom ohni, za stáleho miešania privedieme k varu. Povaríme asi 2 minúty a odstavíme. Hmotu necháme vychladnúť za občasného premiešania, aby tuk nevystúpil nahor. Odložíme do chladničky.
  4. Na druhý deň hmotu vyberieme a necháme pri izbovej teplote aspoň hodinu. Potom šľahačom dlhšie šľaháme na penu - cca 10 minút.
  5. Penou naplníme formičky a uložíme do chladničky. Po hodine formičky zhora krátko zahrejeme fénom a penu vyklopíme. Necháme pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
  6. Ríbezľové mrazené pyré: Pripravíme si mrazené ríbezle a agávový sirup. Ríbezle rozmixujeme. Osladíme sirupom podľa chuti. Naplníme formičky a odložíme do mrazničky.
  7. Po hodine vyberieme z mrazničky, formičku zhora nahrejeme fénom a mrazené pyré vyklopíme.
  8. Čokoládový krém pred podávaním posypeme kakaom, ríbezľové pyré ozdobíme celými ríbezľami.