Čokoládovo-pohánkové muffiny s kávou

Autor receptu: danda3

Moja pohánkománia pokračuje. Recept je z lesk.sk. Sú neskutočne dobré.☺

20 minút
príprava
25 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Maslo s čokoládou si roztopíme nad parou. Celé vajcia šľaháme s medom (alebo 100 g cukru) do peny. Pridáme maslo s čokoládou a zašľaháme.
  2. Nakoniec jemne vmiešame múku + PDP + karob (alebo kakao) + kávu.
  3. Cesto nalejeme do košíčkov, vyšlo mi ich 24 ks.
  4. Pečieme na 175°C cca 20 minút, treba vyskúšať.
  5. Ja mám teraz okrem pohánkománie aj arašidomániu, tak som si ich natrela arašidovým maslom, ale kľudne môže byť čokoláda, nutela, džem a pod. Poleva z pôvodného receptu - 1 KL instantnej kávy, 2-3 PL práškového cukru, 1-2 PL vlažnej vody - dáme do misky, vymiešame, vodu prilievame opatrne, polejeme muffinky, posypeme čokoládou.
  6. Muffinka po rozkrojení, je proste úžasná.