Čokoládovo-pohánkové muffiny s kávou
Autor receptu: danda3
Moja pohánkománia pokračuje. Recept je z lesk.sk. Sú neskutočne dobré.☺
20 minút príprava |
25 minút na 175 °C |
Postup
- Maslo s čokoládou si roztopíme nad parou. Celé vajcia šľaháme s medom (alebo 100 g cukru) do peny. Pridáme maslo s čokoládou a zašľaháme.
- Nakoniec jemne vmiešame múku + PDP + karob (alebo kakao) + kávu.
- Cesto nalejeme do košíčkov, vyšlo mi ich 24 ks.
- Pečieme na 175°C cca 20 minút, treba vyskúšať.
- Ja mám teraz okrem pohánkománie aj arašidomániu, tak som si ich natrela arašidovým maslom, ale kľudne môže byť čokoláda, nutela, džem a pod. Poleva z pôvodného receptu - 1 KL instantnej kávy, 2-3 PL práškového cukru, 1-2 PL vlažnej vody - dáme do misky, vymiešame, vodu prilievame opatrne, polejeme muffinky, posypeme čokoládou.
- Muffinka po rozkrojení, je proste úžasná.