Čokoládovo-orechová torta

Autor receptu: 4ica

Recept je od A. Polákovej ale nieje to torta-akože pravá torta, možno by som radšej napísala - čokoládovo orechový dezert. A je bez múky :-) Ďalšou výhodou je, že z jednej zmesi pripravíte korpus aj krém :-)

12
porcií
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli. Vajcia vymiešame s cukrom na penu, asi 5 minút, až sa zdvojnásobí množstvo. Postupne zamiešavame vychladnutú čokoládu s maslom a pridávame orechy ( nemusia byť mleté až do hladka). Tortovú formu vystelieme papierom a vlejeme asi 1/3 pripraveného cesta. Pečieme pri 180 C asi 25 minút.
  2. Po upečení necháme korpus poriadne vychladiť. Nevyberáme z formy!
  3. Krém: Zvyšok čokoládovej zmesi varíme vo vodnom kúpeli približne 10 minút. Začne hustnúť a tmavnúť. Necháme trochu vychladnúť a primiešame ešte 100g masla ( izbovej teploty!). Takto pripravený krém dáme zachladiť na 1 hodinku.
  4. Vychladnutý krém nalejeme na korpus, uhladíme a dáme cez noc do chladničky. Potom môžme vybrať z formy.
  5. Ozdoba-poleva: Roztopíme v smotane čokoládu a keď trochu vychladne, pridáme lyžicu masla a vymiešame, nech sa spojí. Polejeme zákusok a ozdobíme. A zase dáme schladiť. Ja som zdobila pre moje srdiečko, tak preto taký detský motív :-) Tortičku jeme zásadne studenú.