Čokoládovo-orechová roláda (fotorecept)

Autor receptu: nikola166

Už dávnejšie som mala odložený tento receptík. No a teraz som sa ho rozhodla vyskúšať. Kto má rád presladené, tak určite odporúčam :D :)

15
porcií
40 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Postup

  1. Žĺtky oddelíme od bielkov. Z bielkov, citrónovej šťavy a práškového cukru vyšľaháme uhý sneh, pridáme vanilkový cukor a došľaháme. Zľahka vmiešame rozšľahané žĺtky a po lyžiciach pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 10 až 15 minút.
  2. Vychladnutý piškótový korpus uvoľníme pomocou noža z plechu a preklopíme na suchú utierku, ktorú môžeme posypať práškovým cukrom. Odstránime papier a plát pomocou utierky zrolujeme.
  3. Čokoládový puding rozmiešame v 200 ml mlieka a zvyšné mlieko dáme variť. Do vriaceho mlieka vlejeme rozmiešaný puding a na miernom ohni uvaríme hustú kašu. Zaa občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo s postrúhanou čokoládou vymiešame a pridáme kakaovú kašu. Nakoniec prišľaháme med s tuzemský umom.
  4. Polku krému natrieme na rozvinutý vychladnutý plát.
  5. Stužený tuk vymiešame s orechmi, cukrom a so sušeným mliekom. Vypracujeme hladkú masu a opatrne ju rozvaľkáme medzi dvomi potravinárskymi fóliami na približne rovnakú veľkosť, akú má piškótový korpus.
  6. Z orechového plátu odstránime vrchnú fóliu a preklopíme na čokoládovú plnku.
  7. Odstránime druhú časť fólie a všetky vrstvy opatrne zrolujeme.
  8. Ozdobíme čokoládovou polevou a kúskami orechov. Necháme v chladničke pár hodín. U nás sa to nevydržalo, preto je aj na úvodnej fotke ešte nestuhnutý krém :) čo už :)