Čokoládovo-mandľová bábovka
Autor receptu: salinka
Typický rakúsky múčnik s názvom Mohr im Hemd, čo v preklade znamená "černoch v košeli". Toto však neuvádzam v názve, pretože bábovka má byť ešte poliata roztopenou horkou čokoládou a zdobená šľahačkou. Takto pripravená zodpovedá svojmu menu, ale my ju ľúbime aj takto bez košele :-)
4 porcie |
35-40 minút na 170 °C |
Postup
- Pripravíme suroviny, čokoládu necháme rozpustiť a vychladnúť.
- Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, po jednom pridávame žĺtka.
- Postupne pridávame rozpustenú čokoládu, mleté mandle, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
- Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť.