Čokoládovo-mandľová bábovka

Autor receptu: salinka

Typický rakúsky múčnik s názvom Mohr im Hemd, čo v preklade znamená "černoch v košeli". Toto však neuvádzam v názve, pretože bábovka má byť ešte poliata roztopenou horkou čokoládou a zdobená šľahačkou. Takto pripravená zodpovedá svojmu menu, ale my ju ľúbime aj takto bez košele :-)

4
porcie
35-40 minút
na 170 °C

Postup

  1. Pripravíme suroviny, čokoládu necháme rozpustiť a vychladnúť.
  2. Maslo s cukrom a vanilkovým cukrom vymiešame do peny, po jednom pridávame žĺtka.
  3. Postupne pridávame rozpustenú čokoládu, mleté mandle, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko.
  4. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov. Pečieme vo vyhriatej rúre 35-40 minút pri teplote 170 stupňov. Dobrú chuť.