Čokoládová torta

Čokoládovo-malinový tart

Autor receptu: patincatsomekitchen

Jemný lahodný koláčik - vrstva bezlepkového cesta, vrstva malín a vrstva perfektnej čokolády. Výsledný efekt čokoládovej polevy závisí od tuhej časti kokosového mlieka - ak použijete najmä tuhú časť, čokoláda bude hutnejšia (veeľmi dobrá). Ak použijete iba tekutú časť, čokoláda bude jemnejšia a ľahšie sa spojí s vrstvou malín, prípadne môžete použiť menej mlieka, aby ste dosiahli tuhší efekt. Maliny kombinujem aj s jahodami. https://www.patincatsomekitchen.com/cokoladovo-malinovy-tart

Suroviny

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Cesto dáme na 30 minút do chladničky. Potom cesto dáme do formy na tart a pečieme 10 - 12 minút pri 180°C.
  2. Do hrnčeka dáme maliny a cukor. Povaríme, kým sa odparí voda a odstavíme. Keď cesto vychladne, navrstvíme naňho maliny.
  3. Čokoládovú vrstvu pripravíme tak, že zohrejeme kokosové mlieko a pridáme nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Keď čokoláda mierne vychladne, navrstvíme ju na maliny.
  4. Po vychladnutí dáme koláčik do chladu. Necháme dobre stuhnúť, ja nechávam cez noc.