Čokoládovo-kávové pestrofarebné praclíky (bretzels)

Autor receptu: amelie

Tento recept na "bretzels" je pôvodne z Alsaska.

20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cukor s maslom vymiešame do peny, pridáme vanilkovú esenciu, trošku soli, potom kakao a kávu. Dobre premiešame a nakoniec postupne pridávame po lyžiciach hladkú a mandľovú múku. Vypracujeme homogénne cesto, vytvarujeme ho do gule, zabalíme ju do potravinovej fólie a uložíme na 2-3 hodiny do chladu.
  2. Odležané cesto rozdelíme na dve časti, aby sa s ním lepšie pracovalo, každú časť rozvaľkáme na hrúbku 5 mm a formičkou vytláčame praclíky (môžeme urobiť aj iné tvary). Cesto, ktoré vypadlo z formičky pri vykrajovaní, prepracujeme, rozvaľkáme a znova povykrajujeme. Praclíky potrieme rozšľahanými žĺtkami a poobraciame v mise s pestrofarebnými perličkami. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie alebo na silikónovú fóliu.
  3. Pečieme asi 20 minút v rúre predhriatej na 180°C. Necháme vychladnúť na mriežke.