Čokoládovo-karamelové muffiny
Autor receptu: elixir
Chcela som spraviť nejaký zákusok v malom vydaní a tak som to skúsila s muffinmi. Inšpiráciou mi bol recept na dobošovú tortu, ktorý som našla v jednej z mojich kuchárskych kníh... takže sú to mini torty? Muffiny sú poriadne čokoládové a sladké.
6 porcií |
50 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto: Vyšľaháme si bielka na tuhý sneh. Žĺtka a cukor vymiešame do penista a opatrne pridáme sneh. Nakoniec postupne pridáme preosiatu múku. Hotové cesto naplníme do vymastených muffinových foriem - 6 ks.
- Plnka: Maslo, čokoládu, cukor spolu rozpustíme na plameni, potom necháme stuhnúť. Upečené a vychladnuté muffiny rozpolíme a prierez potrieme plnkou.
- Čokoláda na okraje: Roztopíme si čokoládu a kondenzované mlieko nad parou, zoberieme muffin do ruky a chytíme za vrchnú a spodnú plochu, okraje hneď natierame čokoládou. Dáme stuhnúť do chladničky.
- Lieskové oriešky si nasekáme a opražíme.
- Necháme si skaramelizovať cukor. Dáme na vrch muffinov a do karamelu vtlačíme orechy.