Čokoládovo-amaretový puding (fotorecept)
Autor receptu: nevpes
Budino Al Cioccolato E Amaretto, výborný dezert z talianskej kuchyne vhodný na Deň matiek, Deň žien, Valentína alebo len tak na vyvovalanie príjemnej romantickej pohody ;)
6 porcií |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Improvizujeme pri surovinách :)
- Mlieko ohrejeme v jednom hrnci, do druhého pridáme múku, cukor a vanilku. Lepší by bol vanilkový struk, ale dá sa to zvládnuť aj s klasickým vanilkovým cukrom.
- Do hrnca so surovinami vlejeme časť teplého mlieka a vymixujeme na kašu. Pridáme zvyšok mlieka a za stáleho miešania jemne ohrievame, aby nevznikli hrudky. Počas miešania pridáme Amaretto, miešame ďalej...
- Keď začne kaša hustnúť, odstavíme ju zo sporáka, pridáme maslo a čokoládu, vymiešame dohladka.
- Puding naložíme do vhodných pohárov, môže sa podávať teplý, alebo studený. Vrch posypeme rozdrvenými mandľovými keksami, prípadne Bebe alebo čokoľvek iné.