Čokoládové Tiramisú
Autor receptu: blackwolfer
Keďže moja teta bývala 18 rokov v Taliansku, čo to sa variť naučila. Medzi jej dobroty patrí
aj Tiramisú. Ona nám ho síce robila klasicky ale ja som si to chcel obzvláštniť... tu je moja
verzia výborného Talianského receptu
1-6 porcia |
30 minút príprava |
Postup
- Trošku k surovinám... Teta mi hovorila že Tiramisú bez mascarpone nie je Tiramisú...
Savoiardi - sú to talianské piškóty trochu viac tvrdé aby sa nerozmočili... ale môžete použiť aj obyčajné dlhé piškóty
- Pripravíme si čokoládu: Mlieko rozohrejeme, keď je horúce pridáme čokoládu, rozpustíme, dochutíme cukrom a necháme vychladnúť.
- Mascarpone plnka: Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom nad parou!!! Keď máme hustú penu vmiešame mascarpone. Ale miešame len krátko lebo mascarpone nepotrebuje veľa miešať len tak akurát
- Teraz ide ten okamih vytvorenia Tiramisú!
na spodok formy nalejeme trochu mascarpone, potom v čokoláde namočené piškóty (namáčame ich dlhšie aby poriadne nasiakli) potom nalejeme marcarpone potom piškóty atď. pokiaľ sa nám neminú všetky suroviny.
- Veľkosť Tiramisú je u každého individuálna lebo každý ma inú formu. Aj počet porcii je len orientačný lebo je na Vás ako ho rozdelite