Čokoládové rohlíčky
Autor receptu: danda3
Recept som našla v prílohe časopisu PLUS 7 dní ešte minulý rok, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knihe a nedalo mi nevyskúšať, tento rok som polohrubú múku opäť vymenila za špaldovú.
45 minút príprava |
10 - 12 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo s čokoládou si rozpustíme. Potom pridáme k múke, cukru, mandliam, perníkovému koreniu a
- vypracujeme cesto, ak sa drobí podľa potreby pridáme biley jogurt - po troškách, nie celý naraz. Necháme odstáť asi hodinku v kuchyni.
- Potom si odtrhneme kúsok cesta, natlačíme ho do formičky, pokrytej fóliou a pomocou fólie vyklopíme. Môžeme tvarovať aj klasické rohlíčky ako v pôvodnom recepte, alebo použiť aj inú formičku.
- Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°celzia cca 10 - 12 minút. Z tejto dávky mi vyšli dva plechy.
- Upečené, pozor, keď sú horúce, sú veľmi krehké, preto ich necháme na plechu vychladnúť.
- Potom ozdobíme hustou čokoládovou polevou, pripravenou vo vodnom kúpeli a dáme stuhnúť.
- Minulý rok so vyskúšala aj inú formičky.