Čokoládové rohlíčky

Autor receptu: danda3

Recept som našla v prílohe časopisu PLUS 7 dní ešte minulý rok, uloženého a zabudnutého v mojej kuchárskej knihe a nedalo mi nevyskúšať, tento rok som polohrubú múku opäť vymenila za špaldovú.

45 minút
príprava
10 - 12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s čokoládou si rozpustíme. Potom pridáme k múke, cukru, mandliam, perníkovému koreniu a
  2. vypracujeme cesto, ak sa drobí podľa potreby pridáme biley jogurt - po troškách, nie celý naraz. Necháme odstáť asi hodinku v kuchyni.
  3. Potom si odtrhneme kúsok cesta, natlačíme ho do formičky, pokrytej fóliou a pomocou fólie vyklopíme. Môžeme tvarovať aj klasické rohlíčky ako v pôvodnom recepte, alebo použiť aj inú formičku.
  4. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť na 180°celzia cca 10 - 12 minút. Z tejto dávky mi vyšli dva plechy.
  5. Upečené, pozor, keď sú horúce, sú veľmi krehké, preto ich necháme na plechu vychladnúť.
  6. Potom ozdobíme hustou čokoládovou polevou, pripravenou vo vodnom kúpeli a dáme stuhnúť.
  7. Minulý rok so vyskúšala aj inú formičky.