Čokoládové rezance so zmrzlinou a pistáciami (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Ak ste čokoholik ako ja, neváhajte ani chvíľku...

2
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. múku, cukor a kakao preosejeme do misky, pridáme vajíčka a 1PL vody a vypracujeme cesto... ak sa vám zdá, že kakaa tam ide veľa, tak vôbec neváhajte a šupnite tam pekne celých 50g kakaa, veď ideme variť čoko rezance, tak nech to má grády
  2. cesto sa miesi pomerne ťažko, ak vás to už prestane baviť nepridávajte vodu, ale namočte si ruku do vody, prípadne zopakujte. Tak sa vám nestane, že nalejete vody veľa a cesto bude riedke. Naopak cesto má byť tvrdé. Aby sme sa zase nenadreli, vymiesené cesto (nemusí byť dokonalé) šupneme pod misku a necháme ho hodinku odpočívať, ono nám tam pekne zvláčnie
  3. potom si už len cesto rozdelíme na dve časti (bude sa nám ľahšie vaľkať) a vyvaľkáme asi tak na 2 mm.
  4. radielkom, alebo nožom nakrájame na širšie rezance... ja som použila valček na marcipán a išlo to s ním celkom dobre
  5. rezance necháme obschnúť
  6. a potom ich uvaríme v horúcej vode, asi tak 10 minút, pozor aby ste len tak zo zvyku vodu nosolili :-)
  7. a pripravíme si niečo na ozdobu: čokoládu rozpustíme, pistácie nasekáme a zmrzlinu zatiaľ necháme v mrazničke, tá má ešte čas
  8. rezance scedíme, dáme na tanier, polejeme čokoládou, pridáme kopček vanikovej zmrzliny a posypeme pistáciami.... čo vám budem klamať: je to čistá rozkoš!
  9. a verte, že jeden kopček zmrzliny nestačí :-)
  10. Rada na záver: ak sa rozhodnete pre tento dezert, rozmyslite si najprv čo máte radi. Samozrejme prvý predpoklad je, že máte radi čokoládu. Druhá vec je akú čokoládu máte radi. Tieto rezance, aj keď do nich ide cukor nie sú totiž vôbec sladké a keď to ešte polejete horkou čokoládou... pre mňa je to to pravé, ale iným to chutiť nemusí. Potom radšej zvolite mliečnu čokoládu alebo dajte viac cukru.