Bezlepkové čokoládové muffiny
Čokoládové muffinky bezlepkové
Autor receptu: novalim
Aj v obyčajný deň sa môžete potešiť neobyčajnou dobrotkou. Čokoládovým bezlepkovým muffinom so šľahačkou a ovocím neodolá snáď nikto. Ako dezert ku kávičke, po dobrom obede alebo ako malé prekvapenie na desiatu pre tých, ktorí žijú bez lepku.
12 porcií |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- V mise zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a kakao. Pridáme rozšľahané vajce, cukor, olej, jogurt a vymiešame gumenou varechou do hladkého redšieho cesta.
- Do plechu na muffiny vložíme papierové košíčky a rovnomerne ich naplníme cestom (cesto je lepkavejšie, dobrým pomocníkom je zmrzlinová vyklápacia naberačka).
- Pečieme v rúre na strednej priečke na 180 °C približne 25 minút. Muffiny sú hotové, keď špajla, ktorú zapichneme do cesta, zostane suchá. Necháme ich vychladnúť a až potom vyberáme z plechu.
- Na zdobenie použijeme hustý grécky jogurt zmiešaný s vanilínovým cukrom, posypeme hoblinkami čokolády a na vrch dáme jahodu.