Čokoládové lístky

Autor receptu: majkiki

Určite to mnohí poznáte. Takéto lístky sú veľmi efektné, vyzerajú super na koláčikoch všetkého druhu a aj na tortách. Prípravu poznám už dlhšie, no so sviatkami som sa odhodlala urobiť ich až teraz.

15 minút
príprava

Postup

  1. Nazbierané listy si umyjeme, jemne utierkou osušíme a rozložíme na papier na pečenie, ŽILKAMI HORE . Do vodného kúpeľa dáme roztopiť čokoládu. Keď je dostatočne roztopená, pomocou štetca ju nanášame na listy. Odporúčam dávať silnejšiu vrstvu, aby sa vám lístky dali oddeliť.
  2. Vo finále necháme listy stuhnúť a veľmi jemne oddelíme od zeleného listu.
  3. Pre efektnosť som všetky lístky pomocou štetca dozdobila potravinárskou perleťou, aby získali strieborný nádych.
  4. A tu už dekor na karamelovo - kokosovom košíčku.