Čokoládová torta (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Jednoduchu pripravu tejto torty zvladne
hocikto.
Postup
- Upeceny korpus prerezeme na dve casti.
- A teraz si spravime cokoladovo-kokosovy parizsky krem.
Postupujeme takto:
600 g smotany na slahanie a 300 g horkej cokolady za neustaleho miesania privedieme k bodu varu a zmes potom ihned z varica odstavime.
- Cokoladovu zmes prelejeme do studenej nadoby (do druhej nadoby)
a za obcasneho miesania ju schladime. Schladenu zmes dame do chladnicky na 3 hodiny.
- Po troch hodinach nam dielo z cokolady a smotany dostatocne zhustlo a je pripravene na pripravu parizskeho kremu.
- Zhustnutu cokoladu potom vyslahame na vysokych otackach.
Ked sa nam budu pri slahani robit brazdy, tak je krem uz hotovy. Ide to
raz-dva.
- Z vymiesaneho kremu si odoberieme zo tri vacsie polievkove lyzice,
ktore neskor pouzijeme pri natierani torty vo finalnej faze.
- K ostatnemu kremu som pridal 4 PL kokosovej mucky.
- Pokracujeme poskladanim torty.
Na prvy plat si nanesieme kokosovo-cokoládový krem.
- Plat natrety kremom zakryjeme druhym piskotovym platom. Cokoladovym kremom bez kokosovej mucky, ktory sme mali zatial odlozeny bokom potom celu tortu natrieme.
- Natretu tortu nam zostava uz, len trochu ozdobit. Tato cast pripravy torty rozhodne nie je ,, moja parketa" a snazil som si tento ukon nejako zjednodusit. Priborovym nozom som na torte spravil take - akoze brazdicky a ,, ideme".
Priatelia majte sa pekne.