Čokoládová torta - fantasta
Autor receptu: 3sandra3
Recept pochádza z časopisu Báječná žena spred 7 rokov.
Postup
- Čokoládu nastrúhame nahrubo a 140 g z nej roztopíme vo vodnom kúpeli.
- Maslo vyšľaháme s cukrom, pridáme žltky a pomaly zašľaháme vychladnutú, ale tekutú roztopenú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy, v ktorej máme papier na pečenie a upečieme.
- Druhú časť čokolády tiež roztopíme a necháme ju vychladnúť, ale tekutú ju zmiešame s mascarpone. Smotanu vyšľaháme dotuha a pridáme do čokoládového krému.
- Korpus /vychladnutý/ rozdelíme na tri časti a naplníme krémom. Krémom natrieme aj boky a vrchnú časť torty. Ozdobíme čokoládovými hoblinami.