Čokokoláč (fotorecept)
Autor receptu: janka1710
15 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup- Vajcia s cukrom a olejom poriadne vyšľaháme.
- Múku zmiešame s kypriacim práškom a grankom. Túto zmes postupne pridávame k vyšľahaným vajciam a pomaly šľaháme ďalej. Cesto pekne zhnedne.
- Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 45minút do rúry vyhriatej na 180stupnov.
- Po vybratí z rúry ho hneď pokvapkáme kávou (ja som mala ľadovú, tak som použila takú, ale môže byť aj obyčajná uvarená káva) a potrieme džemom.
- Do hrnca nalejme šľahačku a nalámeme čokoláda. Na najnižšom!!! ohni čokoládu roztopíme. Potom trošku plameň zvýšime a počkáme kým nám šľahačka začne vrieť. Chvíľu povaríme a vylejeme na koláč.
- Takto pripravený koláč dáme do chladničky aspoň na 6hodín, aby nám poleva pekne stuhla.
|