Cheesecake
Coffee-brownie cheesecake
Autor receptu: divymak
K manželovým narodeninám som chcela upiecť cheesecake, ktorý by v sebe spájal presne
to, čo máme radi - chuť kávy, čokolády a
mascarpone - voilà :)
8 porcií |
90 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si spravíme brownie korpus.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu (môže byť aj kvalitná horká nad 60% kakaa) s maslom.
Vyšľaháme si vajcia s cukrom a do krémovej konzistencie pomaly primiešavame vlažnú čokoládu.
Pridáme kakao, kávu, amarreto, štipku soli.
Na záver metličkou domiešame hladkú múku.
Pečieme v tortovej forme vystalnú papierom na pečenie pri 185 °C -približne 20-30 minút. Správny brownie je na vrchu popraskaný.
- Krém / Cheese:
Metličkou vyšľaháme mascarpone, vajcia a smotanu (môže byť aj sľahačková, alebo aj-aj:) Podľa chuti pridáme pár PL amaretta a 2 PL hladkej múky.
Krém vylejeme a roztrieme na korpus a pečieme 10 min na 200 °C a dopečieme 30 min na 125 °C.
- Cheesecake nechávame po vychladnutí stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke. Ten môj som ozdobila až po stuhnutí, použila som vanilkové trubičky, jednu koko tyčinku, hrozienka v čokoláde a pár zrniek kávy. Najlepšie ho podávať so šlahačkou.