Citrónový dezert (fotorecept)

Autor receptu: pn

tento recept mam strasne dlho a konecne som sa ho odhodlala spravit.vyzera mozno zložite ale je jednoduchy...mam ho v jednom talianskom časopise,ja som ho trošku zmenila,tak som dala aj moj nazov ale original nazov je citronovo-čokoladovy dezert pretoze je rolada plnena nutelou,a kedze ja ju nesmiem jest tak som trosku zmenila recept aj nazov.....dufam,ze sa vam bude pačit....

10-12
porcií
12 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. najprv si spravime roladu:vyšlahame si sneh s cukrom a štipkou soli
  2. preosejeme si muku,do muky si dame citronovu koru a pomaly primiešame k bielkom
  3. dame na plech,naktory sme si dali papier na pečenie a rozotreme na hrubku 1cm-ja som dala velky plech(original z truby,nabuduce dam mensi) vy mozete dat mensi,budete mat hrubsiu roladu,dame piect
  4. ked je upecena,tak si ju dame na kuchynsku handru,ktoru sme pocukrovali s praškovym cukrom aby sa nam neprilepila.a zrolujeme spolu s handrou a nechame tak vychladnut
  5. ked nam vychladla,tak ju odmotamea naplnime plnkou---ja som dala čučoriedkovy džem ale vy mozete dat nutellu ako piše v originalnom recepte
  6. zamotame do rolady,potom zabalime do papiera a dame stuhnut do chladničky
  7. ked nam stuhla(čakala som asi 30 min-kym som vypila kavu :),pripravime si podnos na ktory si dame tortovu formu (23cm)bez spodneho diela,na boky som si dala priesvitnu foliu aby sa mi neprilepil krem,pokrajame roladu na asi 1cm hrube kusky a poukladame do formy
  8. teraz možeme spravit krem: zohrejeme si mlieko s vanilkou(vanilkovym cukrom),kym sa nam zohrieva(nesmie byt horuce)vymiesame si žltka s cukrom,želatinu si dame do studenej vody
  9. do žltkou si pridame pomaly a miešajuc vlažne mlieko a vymiešame
  10. vratime naspat na ohen a miesame kym nam nezacne hustnut
  11. krem nesmie vriet!!!!ked je uvareny(ja som ho ešte miešala asi 15 min)dame dole z ohna a pridame vyžmychanu želatinu a dobre vymiešame
  12. krem nechame vychladnut,ja som dala do dresu studenu vodu a dala som hrniec s kremom do toho
  13. kym sa nam chladi krem,vyšlahame si šlahačku(pravu a nie z bilinnej masti)
  14. ked ju mame vyšlahanu pridame do kremu šlahačku
  15. a pekne pomaly vymiešame varechou a pridame precedenu štavu z citrona
  16. takto hotovy krem vylejeme do tortovej formy a zahladime....dame do druheho dna do chladnicky
  17. druhy den tortu ozdobime so šlahačkou a čokoladou,podavame ku kavičke,,urcite sa bude pacit nielen vam ale aj vašej navšteve ked ho spravite....
  18. ešte jedna s kavičkou