Citrónová bábovka
Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom
Autor receptu: redakcia
Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.
16 porcií |
75 minút príprava |
50 minút na 180 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme
s krupicovým a vanilkovým cukrom
do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajcia, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného bio citróna.
- Do druhej misy preosejeme polohrubú múku, zmiešame ju s práškom do pečiva a so soľou. Múčnu zmes zapracujeme do vaječnej hmoty.
- Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút. Bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom ju vyklopíme na kovovú mriežku.
- Čučoriedkový krém: Čučoriedky roztlačíme s práškovým cukrom, pridáme syr a dôkladne premiešame. Cukrárske vrecko
s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a na vrchnú časť vychladnutej bábovky a ozdobne nastriekame navrch bábovky.
- Bábovku nakoniec ozdobíme čučoriedkami, jedlými kvetmi a ihneď podávame.