Citrónová bábovka

Citrónová bábovka s čučoriedkovým krémom

Autor receptu: redakcia

Táto bábovka si vás podmaní osviežujúcou citrónovou chuťou, šťavnatosťou a aj výborným čučoriedkovým krémom.

16
porcií
75 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Zmäknuté maslo vyšľaháme s krupicovým a vanilkovým cukrom do svetlej peny. Postupne zašľaháme vajcia, nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z jedného bio citróna.
  2. Do druhej misy preosejeme polohrubú múku, zmiešame ju s práškom do pečiva a so soľou. Múčnu zmes zapracujeme do vaječnej hmoty.
  3. Formu na bábovku vymastíme maslom, vysypeme múkou a nalejeme do nej cesto. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 50 minút. Bábovku necháme vo forme trochu vychladnúť. Potom ju vyklopíme na kovovú mriežku.
  4. Čučoriedkový krém: Čučoriedky roztlačíme s práškovým cukrom, pridáme syr a dôkladne premiešame. Cukrárske vrecko s hladkou špičkou naplníme pripraveným krémom a na vrchnú časť vychladnutej bábovky a ozdobne nastriekame navrch bábovky.
  5. Bábovku nakoniec ozdobíme čučoriedkami, jedlými kvetmi a ihneď podávame.