Čistá paradajková šťava (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Tohto roku je dobrá úroda paradajok tak ich spracúvavam.Starším gazdinkam asi netreba nápovedu,ale asi mladším ,začínajucim sa to možno zíde.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Paradajky umyjeme,
  2. ...rozkrojíme na štvrtinky a trocha ich posolíme,aby pustili šťavu.
  3. Po chvíľke ich dám na oheň rozvariť.Ja pridávam do varenia magy,kôli chut.i
  4. Ked sú rozvarené,tak nechám vychladnuť.
  5. Vychladnúte prepasirujem.
  6. Ponalievam do fliaš a zasterilizujem,5 min.Je to polotovar,ktorý môžme použiť, na polievku,do mäsa,alebo na omáčku.
  7. Ja som si až teraz uvedomila,že som odfotila,až jak som paradajky pooberala.Ked bude dobrý čas a dozrejú tak aj tie pôjdu asi na šťavu.A to nie sú všetky na obrázku.