Cisárov trhanec - Kaiserschmarrn (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Pre mňa je to milá spomienka na doby kedy som pracovala v zahraničí, kde som tomuto jedlu prišla na chuť akurát som si ho doma prispôsobila našim slovenským pomerom ( namiesto vlašských orechov sme v zahraničí používali piniové oriešky ). Teraz je to obľúbená maškrta mojich sladkých chlapov doma:-))) Tiež je to super skôr asi kalorická rýchlovka:-) ale keď musíš tak musíš, poznáte to:-)))

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. V mlieku rozšľaháme žĺtka, pridáme cukor, múku
  2. a vyšľahaný sneh.
  3. Hrozienka zalejeme rumom a necháme chvíľočku postáť, potom rum primiešame do hotového cesta.
  4. Na pancicu dáme troška oleja a hrubšiu vrstvu cesta. Opečieme z jednej strany a posypeme hrozienkami, otočíme a opečieme aj z druhej strany,
  5. trhanec roztrháme na menšie kúsky.
  6. Potom si ho dáme na jednu stranu panvičky a v druhej polovičke si rozohrejeme 1 PL masla, trochu nasekaných vlašských orechov a pridáme 1 PL kryštálového cukru , ktorý sa troška skaramelizuje a všetko spolu dôkladne premiešame /najlepšie iba pohybom panvičky od seba a ku sebe/. Naložíme na tanier pocukrujeme práškovým cukrom a pridáme ovocie, alebo džem do ktorého si budeme jednotlivé kúsky máčať a papať. Doma to máme najčastejšie odskúšané s jahodovým džemíkom. Dnes som urobila fešákom originál s brusnicami... Dobrú chuť.