Jablkový zákusok
Čiernobiele jemné rezy s jablkovým pudingom (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Veľmi chutný a jemný koláč, do ktorého môžete použiť nielen čerstvé, ale aj sterilizované neochutené jablká bez šťavy.
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrami, potom pridávam po jednom vajci a nakoniec múku zmiešanú so štipkou soli a práškom do pečiva. Jednu polovicu cesta rozotriem na vymastený a múkou posypaný vyšší plech 20 x 35 cm. Do druhej polovice cesta primiešam kakao a nechám stáť bokom.
- Puding uvarím z uvedených surovín okrem nastrúhaných jabĺk bez šťavy. Ja som použila zo zásob naše sterilizované neochutené jablká bez šťavy. Tie pridám do uvareného pudingu a poriadne premiešam. Ak použijete čerstvé jablká, stačia vám 3 veľké jablká, ktoré očistite, nastrúhate, zbavíte šťavy a primiešate do uvareného pudingu.
- Teplý jablkový puding (nie vriaci) hneď natieram rovnomerne na svetlé cesto a na vrch naložím po lyžičkách tmavé cesto a tiež rovnako rozotieram.
- Dávam piecť do vyhriatej rúry na 175 stupňov a pečiem 37-40 minút. Kontrolujem. Riaďte sa svojou rúrou.
- Upečené a vychladnuté čiernobiele krehké rezy s jablkami v pudingu posypem troškou práškového cukru. Dobrú chuť prajem!