Čierno-biela roláda (fotorecept)

Autor receptu: eldina

plnka sa nevarí-obsahuje bielu čokoládu, šľahačku a iné mňamkovky..

12
porcií
10 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Potrebujeme: ( keks nemusí byť Marina, môžte aj iný, cukor si pridajte ako vy chcete, jeho váha nie je v recepte dôležitá, namiesto tvarohu môže aj mascarpone, plnka bude jemnejšia, ja som ho nezohnala v dvoch obchodoch a do tretieho sa mi už nechcelo)..:)
  2. Cesto: vymiešať vajcia s cukrom, pridať ostatné suroviny a dobre miešať /samozrejme mixérom/
  3. na plech dať papier na pečenie, vyliať naň cesto a piecť na 170 °C cca 15 minút /sledovať špáratkom/
  4. horúce upečené cesto vyklopiť na vlhkú utierku, papierom hore-pomaly ho stiahnuť
  5. kraj utierky položiť na začiatok pečeného cesta a zrolovať spolu s utierkou , nechať vychladnúť / vlhkosť utierky spôsobí , že horúce cesto bude po vychladnutí držať tvar rolády/
  6. kým je cesto v trúbe, treba pripraviť plnku:zomlieť keks, vymiešať maslo izbovej teploty s cukrom /všetko mixérom/, pridať tvaroh , šťavu z citrona, mletý keks. bielu čokoládu roztopiť na pare a taktiež pridať do masy.
  7. ked je cesto v utierke vychladnuté, vyšľahať šľahačku a zľahka ju vmiešať do tvarohovej masy
  8. roládu z utierky odrolovať , plnku natrieť na cesto /trochu si nechať aj na vonkajšie potretie rolády/ a zrolovať, ja som okrem plnky -dala zhora aj roztopenú bielu čokoládu s olejom, rozotrela a navrch postrúhala horkú čokoládu /zdobenie je totiž moja slabá stránka, takže vždy to nejako "maskujem"/..:))))))))))-------- dať chladiť do chladničky
  9. zhrnutie manuálnej práce :)))) : cesto =5 minút, plnka + šľahačka =5 minút..:) ostatné je pečenie......počet porcií dám 12, ale závisí do veľkosti plechu, ja som mala najväčší (ved nebudem piecť miniroládu) ..:)