Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Autor receptu: oco
Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj ja jeden recept pridám.
2-3 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájame si slaninu,pór,šampiňóny,bravčovú pečeň,ktorú potom obalíme v hladkej múke zmiešanej s grilovacím korením a drvenou rascou.
- V panvici na rozhorúčenej masti z oboch strán opečieme pečienku tak aby nebola krvavá.Vyberieme a odložíme na teplé miesto.Do výpeku pridáme slaninu a smažíme.Pridáme pokrájaný pór.
- Keď je pór udusený pridáme šampiňóny.
- Podlejem trochou vody,pridáme drvenú rascu a zakryté dusíme.Keď sú šampiňóny mäkké pridáme pečeň zakryjeme a dusíme.Keď je pečeň mäkká ešte raz ju vyberieme,omáčku zahustíme zvyškom múky v ktorej sme obaľovali pečeň a dochutíme drvenou majoránkou.Na tanier servírujeme uvarenú slovenskú ryžu,omáčku a na vrch dáme pečeň.Dobrú chuť.