Chutná a rýchla čína

Autor receptu: jarkavlad

Mám rada rýchle a chutné jedlá a táto čína určite patrí medzi ne :) Priateľ sa dokonca naučil jesť aj paličkami, ako mu veľmi chutila :) Mäsko môžte dať aj morčacie. Nakoľko ja moc bravčové nejem, tak dávam kuracie, alebo morčacie, ktoré je ľahšie :) A úplne najlepšia je z čerstvej zeleninky zo záhrady a z mäska z domáceho chovu. Prajem dobrú chuť :P

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriky si nakrájame na prúžky (pekne vyzerajú farebné papriky, ja som použila žltú, zelenú, červenú aj oranžovú) a restujeme na oleji do mäkka.
  2. Keď nám paprika mäkne, tak si zatiaľ pokrájame kuracie prsia na malé kocky a dusíme na troške oleja kým sa nám mäsko neuvarí. Potom pridáme kari korenie a sójovú omáčku (samozrejme podľa chuti, kto má rád slanšie, môže dať viac sójovej omáčky) a dusíme ešte asi 10 minút.
  3. Keď už máme papriku mäkkú, pridáme do nej na štvrťkolieska nakrájané paradajky a podusíme, kým nám aj tie nezmäknú.
  4. Na koniec do hrnca s paprikou a paradajkami šupneme mäsko, premiešame aby sa nám chute spojili a môžme odstaviť. Podávame s ryžou (ja mám najradšej guľatozrnnú ryžu, ktorú si uvarím s väčším množstvom vody, aby bola mäkšia a trošku sa lepila, lebo potom sa to lepšie chytá paličkami :) )