Chocolate Amaretto crépe cake (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Na tento recept som si robila zálusk už veľmi dlho...
60 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- šálka = 250 ml
všetky suroviny na palacinky zmiešame a necháme postáť... palacinky pečieme na menšej panvici, mne ich vyšlo 15... - takéto cesto na palacinky som robila prvý krát, normálne robím z mlieka, sódovej vody, žiadna šľahačka, žiadny cukor... ale musím skonštatovať, že s cestom som bola nadmieru spokojná, nelepilo sa, výborne sa s ním narábalo, skrátka všetko ako má byť... aj výsledná chuť výborná, presne pasuje k horkej čoko plnke...
- čokoládová plnka: šľahačku s cukrom vyšľaháme do tuha, pridáme kakao a likér a vymiešame
- krém odložíme do chladničky
- čokoládová poleva: šľahačku zohrejeme ale nesmie zovrieť... do horúcej pridáme rozlámanú čokoládu a miešame až do rozpustenia čokolády
- do vlažnej pridáme maslo a Amaretto... ak sa zdá byť poleva riedka pridajte viac čokolády
- a môžeme začať... najprv som si na podnos dala za malú lyžičku polevy a kraje som obložila papierom na pečenie... nato som položila prvú palacinku, na polevu v strede sa palacinka prilepí takže torta bude pevne držať a papier zabráni ušpineniu podnosu... na palacinku pomocou štetca nanesieme čokoládovú polevu, fakt to treba robiť štetcom, skúšala som aj lyžicou, nožíkom ale štetec je najlepší
- na čoko polevu dáme asi za lyžicu plnky a rozotrieme, prikryjeme ďalšou palacinkou a opakujeme...
- keď sa nám minú všetky palacinky, skoro celá plnka a časť polevy, tortu mierne popritláčame, urovnáme a celú ju potrieme zvyškom plnky...
- v tejto chvíli tortu odložíme do chladničky a necháme ju odpočívať najlepšie cez noc... ja som ju robila v sobotu poobede a v nedeľu poobede sme ju niesli oslávencovi... zvyšok polevy treba tiež schovať z tej budeme robiť guľky na ozdobu
- na druhý deň celú tortu posypeme kakaom cez sitko... problém sú boky tam treba pomocou noža vyťahovať kakao hore, ale dá sa to... ak máme všetko ako má byť, opatrne spopod torty vytiahneme papiere a tortu odložíme niekam do chladu... ja som ju vyšupla na balkón
- poleva ktorá nám ostala, cez noc v chladničke krásne stuhla... narobíme z nej guľky, ja som do každej guľky zabalila kúsok marcipánu
- a obalila v kakae... ako vidno je to úžasne "čistá" práca... a čo je ešte horšie poleva v rukách rýchlo mäkne
- preto robíme rýchlo a hotové guličky šupneme na hodinku do mrazáku, potom ich znovu trochu pogúľame, aby boli pekné a až potom s nimi ozdobíme tortu
- tortu tesne pred podávaním ozdobíme guličkami a môžeme krájať...
- myslím, že takáto torta je sen všetkých čokoholikov
- a tu je zdroj z ktorého som čerpala
http://www.sprinklebakes.com/2012/01/chocolate-amaretto-crepe-cake.html