Chlieb plný orechov (fotorecept)

Autor receptu: iva63

V recepte som použila celozrnnú ražnú, celozrnnú pšeničnú a chlebovú múku t-650...pridala som orechy vlašské sekané, mandle sekané a tiež lieskové oriešky mleté...vznikol výborný chlebík-:)

50 minút
na 200 °C

Postup

  1. všetky suché suroviny nasypeme do misky a zalejeme vlažnou vodou
  2. vypracujeme cesto...dobre vypracované ho premiestnime do formy
  3. podlhovastú formu na chlebík vyložíme papierom na pečenie, cesto do nej vložíme, pomáhame si mokrými dlaňami... povrch chlebíka uhladíme do rovna tiež mokrými dlaňami
  4. zoberieme si nožnice a urobíme šikmé zárezy, tak ako je na obrázku...najskôr z ľava do prava
  5. potom zase z prava do ľava...nastrihnutý chlebík nepotierame z vrchu vodou, ani nesolíme...ani neprikryjeme...iba ho necháme voľne kysnúť v teplej miestnosti
  6. takto nám chlebík nakysne za 40 minút...vložíme ho do rozohriatej rúry na 200 stupňov a pečieme 40 minút...potom chlebík opatrne vyberieme z formy, odstránime z neho papier a ešte ho poločíme bez formy, len tak voľne na mriežku v rúre a necháme dopiecť pri pôvodnej teplote asi 10-15 minút...treba to sledovať...každá pečiaca rúra má iné parametre-:)
  7. upečený chlebík vyberieme z rúry, preložíme na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  8. -:)
  9. takto vyzerá chlebík v reze
  10. prajem dobrú chuť-:)