Chlebová placka s čerstvým syrom (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Originál receptu je ITALIAN FLATBREAD WITH CHEESE. Ale aby náhodou 3.svetová nevypukla,kôli názvu,poslovenčím....Je to taký predskokan k ďalším receptom z mojej oblúbenej vegeteriánskej kuchárky.Plní sa rôznými tapanádami,sosikmi a plnkami:na sladko,či slano,či mäsom.V tomto prípade čerstvým krémovým syrom.S cestom sa dobre pracuje a upečené chleby môžeme smelo mraziť,ak nespotrebujeme všetky.
Postup
- Na 15 minut namočíme kvasnice v teplej vode spolu so soľou,kým sa nerozpustia a trošku nezabublajú.Preosejeme múku do misky.Vlejeme kvások.Postupne zapracujeme aj zmäknuté maslo.V recepte bol pôvodne rastlinný tuk,ja som dala maslo.Vypracujeme cesto,aby bolo jemné a elastické.Pridáme ešte oliv.olej.Pol hodinky necháme oddýchnuť.
- Rozdelíme cesto na deväť kúskov.Vyváľkame každý kúsok do okrúhleho tvaru asi na 15-18 cm v priemere.
- Pečieme ich na sucho,kým sa nevytvoria malé pľuzgieriky na nich.
- Natrieme ich syrom.Použila som mascarpone.Kto nemá možnosť kúpiť talianský syr,náš syr Lučina alebo čerstvý kozí syr by ho mohli nahradiť.Posypene čerstvými bylinkami.Prehneme na polovicu.Mali by byť teplé.