Chilli gnocchi

Autor receptu: martinis

Gnocchi s opekanou paprikou a cuketou, ochutené originálnym korením Arrabiata a posypané čerstvou čili papričkou a tekvicovými jadierkami.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriku a cuketu očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na malé kocky, cuketu podobne. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu na ňom na strednom plameni opečieme.
  2. Na suchej panvici opekáme tekvicové jadierka až dokým nezačnú praskať.
  3. Uvaríme gnocchi a scedíme ich. Zeleninu na panvici ochutíme korením Arrabiata, vmiešame gnocchi a cottage cheese. Dochutíme soľou a naservírujeme na taniere. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou čili papričkou a opečenými tekvicovými jadierkami.
  4. Korenie Arrabiata mi priniesla sestra z talianska. Je určené najmä na rovnomennú omáčku, avšak výborné je aj v jedlách, ako toto, pretože ich obohatí o vyvážanú zmes bylinkovej a pikantnej chuti. Dá sa, samozrejme, namiešať aj doma.