Chilli gnocchi
Autor receptu: martinis
Gnocchi s opekanou paprikou a cuketou, ochutené originálnym korením Arrabiata a
posypané čerstvou čili papričkou a tekvicovými jadierkami.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriku a cuketu očistíme a umyjeme. Papriku nakrájame na malé kocky, cuketu podobne. Na panvici rozohrejeme olej a zeleninu na ňom na strednom plameni opečieme.
- Na suchej panvici opekáme tekvicové jadierka až dokým nezačnú praskať.
- Uvaríme gnocchi a scedíme ich. Zeleninu na panvici ochutíme korením Arrabiata, vmiešame gnocchi a cottage cheese. Dochutíme soľou a naservírujeme na taniere. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou čili papričkou a opečenými tekvicovými jadierkami.
- Korenie Arrabiata mi priniesla sestra z talianska. Je určené najmä na rovnomennú omáčku, avšak výborné je aj v jedlách, ako toto, pretože ich obohatí o vyvážanú zmes bylinkovej a pikantnej chuti. Dá sa, samozrejme, namiešať aj doma.