Cheesecake
Cheesecake z jedlých kvetov
Autor receptu: ptf
10 porcií |
30 minút príprava |
70 minút na 120 °C |
Postup- Sušienky v mixéri rozomelieme, zmiešame s hladkou múkou a roztopeným maslom. Vzniknutou zmesou vystelieme dno formy a vyrobíme aj 1 cm vysoké okraje po celom obvode formy. Zmes rovnomerne utlačíme. Sušienkový korpus dáme zapiecť na 10 min do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Predpečený korpus necháme vychladnúť.
- Jedlé kvety v ochrannej mištičke vložíme do horúcej vody a necháme luhovať 1 minútu. Následne vyberieme a necháme vychladnúť.
- V robote zmiešame mascarpone a smotanu. Vo vodnom kúpeli roztopíme bielu čokoládu. Pridáme predpripravené jedlé kvety. K zmesi na najnižšej rýchlosti zašľaháme po jedinom vajíčka. Potom ešte zašľaháme vlažnú roztopenú čokoládu. Na predpečený korpus rovnomerne najeme krém. Pečieme v rúre vyhriatej na 120 stupňov Celzia priblížne hodinu. Upečený cheesecake necháme vychladnúť a následne ho dáme stuhnúť do chladničky.
- Smotanu s cukrom vymiešame dohladka a rovnomerne nanesieme na cheesecake. Necháme ho stuhnúť v chladničke ideálne cez noc. Na druhý deň uvoľníme z formy a ozdobíme ho lupenmi z jedlých kvetov.
|