Cheesecake s hrozienkami v rume a čokoládou

Autor receptu: azzaro

Čokoládová poleva a hrozienka v rume príjemne ozvláštňujú tento Cheesecake. Zaujímavosťou, je že ho vôbec netreba piecť vo vodnom kúpeli. Čiže ak sa bojíte piecť cheesecake vo vodnom kúpeli skúste tento, chutí výborne :). Akurát pozor na dobu namáčania hrozienok v rume, moje boli namočené tak 28 hodín, príjemne po upečení hrejú žalúdok :). Ak pečiete Cheesecake prvý krát prečítajte ci článok Ako upiecť Cheesecake na strn: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/2014/10/ako-upiect-cheesecake.html

40-50 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Trúbu zapneme na 150°C a tortovú formu 24cm vystelieme papierom na pečenie. Múku, kakao, semolinu a cukor preosejeme do misky a pridáme maslo. Prstami spracujeme na hnedé cesto. Cesto povtláčame po celom spodku formy a aj po obvod formy (mne to vyšlo zhruba viac ako je polka výšky formy). Cesto poriadne popicháme vidličkou a dáme do predohriatej trúby piecť na 15minút. Po upečení vytiahneme na mriežku. Trúbu nevypíname.
  2. Medzitým si pripravíme náplň: Cream cheese, jogurt, vajíčka a cukor šľahačom spracujeme na konzistentnú hmotu, pridáme hrozienka a čokoládu. Ak chcete pridajte aj 3 lyžice rumu, v ktorom boli hrozienka namočené. Všetko spolu zamiešame a nalejeme na upečené cesto. Cheesecake dáme späť do trúby a pečieme zhruba 40-50 minút, tak aby sa vrch vôbec netriasol a mal jemne zlatistú farbu. Necháme v pootvorenej trúbe vychladnúť (nezľaknite sa pri chladnutí cheesecake klesne).
  3. Ak chcete urobte si na vrch čokoládovú polevu (odporúčam). Do kastróliku dáme šľahačku a zahrejeme (nesmie bublať). Horúcu šľahačku odstavíme a zamiešame čokoládu, tak aby sa dobre spojila so šľahačkou. Ak chcete pridajte si aj lyžicu medu (, pridá čokoláde lesk a sladkosť- ja ju ale nepridávam). Takto pripravenú čokoládovú polevu nelejeme na cheesecake a necháme vychladnúť. Dáme do chladničky tak na hodinku, aby čokoláda poriadne stuhla. Dobrú chuť K:) Ďalšie moje recepty nájdete na mojom blogu: http://karolina-azzaro.blogspot.sk/