Chalupárske želé (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na tento recept. Trocha som ho upravila na moje pomery a tu je výsledok. Recept mám nafotený dávnejšie, len úvodnú fotku som mala v telefóne, ktorý odoprel poslušnosť, tak dnes sa mi podarilo konečne preniesť fotku.
2 porcie |
10 minút príprava |
1 minút tepelná úprava |
Postup
- Suroviny na prípravu tejto lahôdky. Napadlo ma, že som mohla a vlastne aj mala použiť Frutinu, tá by sa možno viacej hodila. Uvidíme, aký bude výsledok!
- Do misky si dáme ríbezle, pridáme černice ...
- ...zasypeme asi 2PL kryštálového cukru. Necháme postáť, aby ovocie pustilo šťavu.
- Šťavu potom zlejeme. Do šťavy pridáme vodu, a tak získame toľko šťavy, aby sme mohli pripraviť želé podľa návodu(v tomto prípade 250ml).
- V rajnici želé uvaríme podľa návodu.
- Pripravíme si vhodné misky ( ja som dala misky od ovocia, ktoré som na trhu kúpila). viď. foto č.2
- Do misiek dáme zmes ovocia....
- ... zalejeme želé.
- Pre ozdobu som na vrch (potom budú na spodu) dala piškotky. Uvidíme, čo to spraví.
- Vyšli mi dve misky chalupárskeho želé. Tieto som dala do mikroténového sáčku a vložila do chladničky stuhnúť.
- Keď želé v miskách stuhne, vyklopíme každú porciu na tácku, alebo tanierik.
- Ozdobíme lístkami medovky, alebo mäty a podávame. Ja som túto maškrtu podávala na chate, tak som zabudla aj medovku pridať, ale som mala sprejovú šľahačku, tak tou som želé ozdobila. Vnučka a aj môj priateľ si pochutili. Je to osviežujúci ovocný dezert.
- Dobrú chuť.