Chalupárske želé (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

V lete na chate( chalupe) som čítala výstrižky z časopisov a tam som natrafila na tento recept. Trocha som ho upravila na moje pomery a tu je výsledok. Recept mám nafotený dávnejšie, len úvodnú fotku som mala v telefóne, ktorý odoprel poslušnosť, tak dnes sa mi podarilo konečne preniesť fotku.

2
porcie
10 minút
príprava
1 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na prípravu tejto lahôdky. Napadlo ma, že som mohla a vlastne aj mala použiť Frutinu, tá by sa možno viacej hodila. Uvidíme, aký bude výsledok!
  2. Do misky si dáme ríbezle, pridáme černice ...
  3. ...zasypeme asi 2PL kryštálového cukru. Necháme postáť, aby ovocie pustilo šťavu.
  4. Šťavu potom zlejeme. Do šťavy pridáme vodu, a tak získame toľko šťavy, aby sme mohli pripraviť želé podľa návodu(v tomto prípade 250ml).
  5. V rajnici želé uvaríme podľa návodu.
  6. Pripravíme si vhodné misky ( ja som dala misky od ovocia, ktoré som na trhu kúpila). viď. foto č.2
  7. Do misiek dáme zmes ovocia....
  8. ... zalejeme želé.
  9. Pre ozdobu som na vrch (potom budú na spodu) dala piškotky. Uvidíme, čo to spraví.
  10. Vyšli mi dve misky chalupárskeho želé. Tieto som dala do mikroténového sáčku a vložila do chladničky stuhnúť.
  11. Keď želé v miskách stuhne, vyklopíme každú porciu na tácku, alebo tanierik.
  12. Ozdobíme lístkami medovky, alebo mäty a podávame. Ja som túto maškrtu podávala na chate, tak som zabudla aj medovku pridať, ale som mala sprejovú šľahačku, tak tou som želé ozdobila. Vnučka a aj môj priateľ si pochutili. Je to osviežujúci ovocný dezert.
  13. Dobrú chuť.