Cesnakové slimáky

Autor receptu: sonulienka

Moj obľúbený recept. Na každú oslavu, alebo len tak ich vždy upečiem. Sú chutné a všetci si ich obľúbili.

120 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zamiešame cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme (35.25 cm).
  2. Plnka: 1 maslo ( ja dávam osminky hriňovskú maslovú chuť) vymiešame s 1 hlávkou cesnaku (pretlačeného) a trošku soli.
  3. Plnku dáme na rozvaľkané cesto a urobíme závin. Pokrájame ho na trojuholníky a dáme piecť na vymastený vodou obliaty plech. Vrch potrieme našľahaným vajíčkom. Potom možme posypať sézamom alebo kamínom, ľanovým semiačkom a poprípade posolíme (hrubozrnnou soľou). poukladáme ich na plecha necháme ich ešte 10 minút podkysnúť a dáme upiecť.