Cesnakové slimáky
Autor receptu: sonulienka
Moj obľúbený recept. Na každú oslavu, alebo len tak ich vždy upečiem. Sú chutné a všetci
si ich obľúbili.
Postup
- Zamiešame cesto a necháme ho hodinu kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti, vyvaľkáme (35.25 cm).
- Plnka: 1 maslo ( ja dávam osminky hriňovskú maslovú chuť) vymiešame s 1 hlávkou cesnaku (pretlačeného) a trošku soli.
- Plnku dáme na rozvaľkané cesto a urobíme závin. Pokrájame ho na trojuholníky a dáme piecť na vymastený vodou obliaty plech. Vrch potrieme našľahaným vajíčkom. Potom možme posypať sézamom alebo kamínom, ľanovým semiačkom a poprípade posolíme (hrubozrnnou soľou). poukladáme ich na plecha necháme ich ešte 10 minút podkysnúť a
dáme upiecť.