Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si
dám do komory stoličku
a pozerám ako chladnú. Napokon zistím, že už nemá čo chladnúť. Pozor na to.
3-5 porcie |
25 minút príprava |
20-25 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravím si suroviny.
- Slaninu som krájal na 1cm kocky. Cibuľu krájam na väčšie kusy. Cesnak posekám na drobno. A ešte si dva strúčiky cesnaku prelisujem do trochy oleja a pridám aj trochu soli. To dám do malej misky a použijem na koniec na potretie.
- Do hrnca dám škvariť slaninu s cibuľou. Nechám poriadne vyškvariť cibuľu až na blato a slaninu na oškvarky.
- Teraz pridám pokrájanú a vyžmýkanú kapustu a dusím do mäkká. Hotové nechám vychladnúť.
- Lístkové cesto pokrájam na väčšie kocky aby mi tam vošlo za polievkovú lyžicu plnky. Potom cesto dobré uzavriem nech mi to počas pečenia nevytečie. Z dvoch kusov cesta 275 g mi vyšlo 16 kusov.
- Hotové naplnené cesto dám na pekáč a natriem rozšľahaným vajcom. Dám do rúry piecť na 20 - 25 minút pri 220 °C. Po upečení ešte horúce natriem pripraveným cesnakom v oleji. No už len nechať vychladnúť a tu je ten problém, keď to pomaly chladné.
- Mne to strašne chutí a dúfam, že aj vám ak si to urobíte. Tak želám dobrú chuť.