Čerstvé rožky
Autor receptu: slnecnicovka
Recept som nedávno ,,zozdieľala" na faceboku. Rožky som piekla prvý krát a u nás majú úspech. Ak máte chuť, skúste si ich upiecť aj vy.
16 porcií |
15 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- - pripravíme si suroviny; ja som použila olej ale môže byť ľubovoľný tuk
- - kvások nie je treba robiť osobitne; kvasnice si rozmiešame v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame...
- ...až nám vznikne takéto husté cesto
- - hodinku po vykysnutí takéto
- cesto si na doske rozkrojíme na štyri rovnaké časti,
- z ktorých si vygúľame bochníčky
- a každý z nich rozvaľkáme na placku, ktorú rozkrojíme znova na štyri rovnaké časti
- - každý trojuholník na krajoch ,,povytiahneme",
- kraje preložíme
- a postupne skrútime do tvaru rožka...
- ...asi takéhoto...
- ...až ich bude šestnásť; necháme ich na plechu ešte dvatsať minút kysnúť a šup s nimi do vyhriatej rúry
- moja elektrická to zvládla na 180 stupňov za pätnásť minút
- ...a toto je prvý spokojný papkáč; dobrú chuť :)