Černicový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: zuzka193

Zákusok je bez múky, čo je veľké plus pre celiatikov a to nehovorím o výbornej chuti.

16
porcií
35 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom zašľaháme vajcia.
  2. Kakao zmiešame s mletými orieškami, práškom do pečiva a kukuričným škrobom.
  3. Sypkú zmes postupne primiešame po lyžičkách k maslovej zmesi.
  4. Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
  5. Černice necháme odkvapkať na sitku a potom ich spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca . Necháme zovrieť, varíme asi 3 minúty, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  6. Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha.
  7. Do šľahačky vmiešame vychladenú černicovú zmes.
  8. Krém natrieme na korpus a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok ozdobíme nastrúhanou čokoládou.