Černicový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: zuzka193
Zákusok je bez múky, čo je veľké plus pre celiatikov a to nehovorím o výbornej chuti.
16 porcií |
35 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Maslo s cukrom vyšľaháme do peny a po jednom zašľaháme vajcia.
- Kakao zmiešame s mletými orieškami, práškom do pečiva a kukuričným škrobom.
- Sypkú zmes postupne primiešame po lyžičkách k maslovej zmesi.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech a upečieme v rúre vyhriatej na 180°C.
- Černice necháme odkvapkať na sitku a potom ich spolu s práškovým cukrom vložíme do hrnca . Necháme zovrieť, varíme asi 3 minúty, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Smotanu vyšľaháme so stužovadlom dotuha.
- Do šľahačky vmiešame vychladenú černicovú zmes.
- Krém natrieme na korpus a necháme v chlade tuhnúť aspoň 2 hodiny. Zákusok ozdobíme nastrúhanou čokoládou.