Černicový džem

Černicový džem

Autor receptu: maspoma

Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete ich spracovať do vynikajúceho džemu. Vďaka tomu si aj v zime pripomeniete, ako chutí leto.

Suroviny

Postup

  1. Ak máte odšťavovač a chcete pripraviť černicový džem bez jadierok, černice odšťavte. Ak odšťavovač nemáte, rozpučte černice na kašu a prepasírujte cez sito.
  2. Obsah balíčka Džemka zmiešajte s 2 lyžicami cukru a pridajte do ovocnej šťavy na začiatku varenia. Pridanie želírovača Džemko vám umožní variť džem kratšiu dobu a tým v ňom zachovať viac vitamínov.
  3. Zmes priveďte k varu, pridajte zvyšný cukor a za stáleho miešania varte až do dosiahnutia želanej konzistencie.
  4. Konzistenciu výsledného džemu si overte krátkym testom - na malý tanierik nalejete lyžicu uvarenej zmesi a nechajte ju vychladnúť. Ak je konzistencia taká, akú si želáte, odstavte zmes z ohňa.
  5. Naberačkou ešte horúcu zmes ponalievajte do vopred dôkladne umytých zaváraninových pohárikov. Uzatvorte viečkom a obrátené hore dnom nechajte vychladnúť na linke.