Černicový džem
Černicový džem
Autor receptu: maspoma
Černice sú nesmierne chutné a vitamínmi nabité ovocie. Keď sa vám ich urodí viac, môžete ich spracovať do vynikajúceho džemu. Vďaka tomu si aj v zime pripomeniete, ako chutí leto.
Postup
- Ak máte odšťavovač a chcete pripraviť černicový džem bez jadierok, černice odšťavte. Ak odšťavovač nemáte, rozpučte černice na kašu a prepasírujte cez sito.
- Obsah balíčka Džemka zmiešajte s 2 lyžicami cukru a pridajte do ovocnej šťavy na začiatku varenia. Pridanie želírovača Džemko vám umožní variť džem kratšiu dobu a tým v ňom zachovať viac vitamínov.
- Zmes priveďte k varu, pridajte zvyšný cukor a za stáleho miešania varte až do dosiahnutia želanej konzistencie.
- Konzistenciu výsledného džemu si overte krátkym testom - na malý tanierik nalejete lyžicu uvarenej zmesi a nechajte ju vychladnúť. Ak je konzistencia taká, akú si želáte, odstavte zmes z ohňa.
- Naberačkou ešte horúcu zmes ponalievajte do vopred dôkladne umytých zaváraninových pohárikov. Uzatvorte viečkom a obrátené hore dnom nechajte vychladnúť na linke.