Čerešňový koláč (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

U nás len teraz dozreli čerešne a dnes som upiekla koláč.

120 minút
príprava

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.Ja som nedala hladkú múku ale pohánkovú aby mohla aj dcéra.
  2. Vykostkujeme si čerešne a posypeme ich kryštálovým cukrom ja som mala sladké čerešne tak som dala len 60 g.cukru nie 80 g. ako sa píše v recepte pridám trochu mandlovej esencie keď som vykostkovala čerešne.A nechala som čerešne s cukrom 1 hodinu marinovať.
  3. V hlbokej nádobe rozmixujeme mlieko,cukor,vajcia, múku a vanilkový cukor.
  4. Vymažeme si formu maslom a vysypeme ju kryštálovým cukrom.
  5. Do formy dáme necelú 1/3 cesta -/ cesto je redšie ako na palacinky/ a dáme do rúry zapiecť na 5 minút.
  6. Keď sa cesto po 5 minútach zapečie nasypeme marinované čerešne ktoré sa marinovali 1 hodinu.
  7. Vylejeme zbytok cesta a dáme piecť na 180 stupňov 55 minút.
  8. No a upečený - mne tento raz pekne nenafúkol ako by mal lebo som piekla ako som už písala s pohánkovej múky.
  9. No a už len kávička a ideme na to.