Čerešňový koláč (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
U nás len teraz dozreli čerešne a dnes som upiekla koláč.
Postup
- Pripravíme si suroviny.Ja som nedala hladkú múku ale pohánkovú aby mohla aj dcéra.
- Vykostkujeme si čerešne a posypeme ich kryštálovým cukrom ja som mala sladké čerešne tak som dala len 60 g.cukru nie 80 g. ako sa píše v recepte pridám trochu mandlovej esencie keď som vykostkovala čerešne.A nechala som čerešne s cukrom 1 hodinu marinovať.
- V hlbokej nádobe rozmixujeme mlieko,cukor,vajcia, múku a vanilkový cukor.
- Vymažeme si formu maslom a vysypeme ju kryštálovým cukrom.
- Do formy dáme necelú 1/3 cesta -/ cesto je redšie ako na palacinky/ a dáme do rúry zapiecť na 5 minút.
- Keď sa cesto po 5 minútach zapečie nasypeme marinované čerešne ktoré sa marinovali 1 hodinu.
- Vylejeme zbytok cesta a dáme piecť na 180 stupňov 55 minút.
- No a upečený - mne tento raz pekne nenafúkol ako by mal lebo som piekla ako som už písala s pohánkovej múky.
- No a už len kávička a ideme na to.