Čerešňový koláč
Čerešňový koláč bez lepku
Autor receptu: novalim
Rýchly, jednoduchý, strúhaný, bez lepku a s ovocím. Presne taký je náš čerešňový koláč bez lepku. Možno ho spoznáte aj ako “polovičný crumble”. Vďaka svojej jednoduchosti a len niekoľkým základným ingredienciám dá vyniknúť chuti zrelých čerešní so štipkou škorice.
12 porcií |
20 minút príprava |
50 minút na 170 °C |
Postup
- Rúru rozohrejeme na 170 stupňov.
- Všetky prísady zmiešame a vypracujeme z nich nelepivé a kompaktné cesto.
- Dve tretiny cesta rukou natlačíme na dno okrúhlej tortovej formy (priemer asi 20 cm).
- Na cesto poukladáme odkôstkované čerešne, posypeme ich škoricou a na ne nastrúhame na hrubom strúhadle zvyšnú časť cesta tak, aby sme všetky čerešne riadne poprikrývali.
- Pečieme v rozohriatej rúre asi 50 minút. Koláč sa musí piecť pomaly, aby sa riadne prepiekol.