Čerešňový cheesecake

Autor receptu: domci4

Tento koláčik som robila k MDD :) bol vynikajúci...Suroviny mali ísť inač ako je v tomto recepte... http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=35078.. Tvaroh mal ísť 300 ale ja som dala 500 :) bol superný... Len to odkôstkovanie :)

Postup

  1. Keksy rozdrvíme, pridáme roztopené maslo a zmiešame. Do tortovej formy s priemerom 20 cm ucapkáme keksovú zmes, vytvoríme aj nízke okraje. Dáme chladiť do chladničky kým si spravíme plnku.
  2. V miske vymiešame tvaroh,cukor, vanilkový cukor. Zvlášť vyšľaháme šľahačku do tuha(ak chcete pridajte stužovač šľahačky, ale nemusíte sa báť). Vyšľahanú šľahačku pridáme do tvarohovej zmesi. Plnku navrstvíme na keksový základ a dáme na noc do chladničky stuhnúť.
  3. Na polevu Vám neviem udať presný pomer. Ja som si dala vodu asi 150 ml a vyvarila som v nej pár čerešní s cukrom. Čerešne som vybrala. Ďalšie nachystané odkôstkované čerešne som zaliala červenou vodou, ktorú som si pripravila a zahustila solamylom. ( Nechcela som mať veľmi mäkké čerešne) :) dúfam, že ste ma pochopili :) Myslím si že šťavu môžete dať hocijakú :) dobrú chuť