Čerešňovo-jahodový džem s čokoládou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Prvý krát som varila džem na novom mieste..ale tento hotový džem mi pripomínal svojou chuťou v spojení s čokoládou ,,,višne v čokoláde,,,

4
porcie
20 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Čerešne som umyla,odstopkovala a odstránila kôstky..
  2. do odkôstkovaných cerešní som nasypala cukor a vanilku...nechala som 24.hod. presladzovať..čerešne som nechala tak, ako som ich odstopkovala,nepomlela som ich..mám rada celé ovocie v džemoch..
  3. pridala som do nich aj za 2 naberačky jahôd..
  4. po 24. hodinách som všetko vyliala do hrnca a začala variť..čokoládu som pokrájala na malé kocky..keď začal džem hustnúť po pol hodine varenia, pridala som do neho citrónovú šťavu a škoricu..ďalej som už iba miešala a čakala , kým zhustne..
  5. horúci džem som plnila do pripravených vysterilizovaných pohárov..do každého pohára som pridala 3 malé kocky čokolády..
  6. poháre som zatvorila a hneď obrátila hore dnom..
  7. potom obrátila a nechala poriadne vychladnúť, aby som ich mohla uložiť na policu v špajzi..