Čerešnové kocky (fotorecept)
Autor receptu: janger
Ak mate chut na sladke jedlo...
Postup
- Ceresnicky nechame odtiect. Mala som tentokrat len maly pohar, mozete dat kludne viac. Cim viac, tym lepsie.
- Zltky vymiesame s cukrom, vanilkovym cukrom (pripadne nahradime vanilkovy cukor vanilkovym extraktom). Primiesame rozpustene maslo.
- Po troske primiesame preosiatu muku, sol a mlieko.
- Spravime sneh z bielkov a opatrne to primesame do cesticka.
- V panvici rozohrejeme trosku masla a dame nan polovicu cesta. Na cesto poukladame polovicu odkvapkanych ceresni. Posypeme lyzicou mandlovych lupienkov.
- Ked sa to trosku prepecie, tak to obratime. Ja som to obratila pomocou taniera: Prikryla som to tanierom, obratila a potom som to z taniera nechala sklznut do panvice, aby sa prepiekla aj druha starna.
- Pokrajame to v panvici na mensie kocky.
- Tieto kocky trosku poopekame zo vsetkych stran, do chrumkava.
- A tak isto upecieme aj druhu porciu.
- Na tanieri posypeme praskovym cukrom. Podavame bud ako hlavne jedlo, alebo ako dezert, vtedy to staci aj na 4 porcie. To zalezi od toho, aki ste jedaci...Dobru chut!