Čerešňové halušky (fotorecept)

Autor receptu: margaretka28

Toto jedlo robievala moja babička,je to trochu nezvyčajné ale dobré.

6
porcií
40 minút
príprava

Postup

  1. Z múky,vajca,vody a trošku soli som urobila klasické haluškové cesto. Jeden je hrnček - 250 ml.
  2. Vykôstkované čerešne som pokrájala na drobné kúsky.
  3. Primiešala som ich do cesta.
  4. Malou lyžičkou som odkrajovala kúsky cesta a hádzala do vriacej vody.Povarila som ešte asi 2 minúty ako vyplávali na povrch,pretože boli väčšie ako klasické cez haluškár a bála som sa aby neboli tvrdé.Babky sa už nemôžem opýtať ako to presne robila,ale chcela som svojim deťom priblížiť,čo som jedávala ked som bola malá a môžem povedať,že im chutilo.A aj ked neboli celkom ako tie babkine,aspoň sa podobali.:-) Posýpka môže byť aj tvarohová,ja som posypala mletým makom a cukrom a poliala maslom.