Čerešňová bublanina z hrnčeka

Autor receptu: marto990

8
porcií
30 minút
príprava
35-40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Na začiatok si oddelíme žĺtka od biekov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh so štipkou soli. Žĺtka vymiešame spolu s cukrom, vanilkovým cukrom a lyžicou vlažnej vody do žltej peny. Môžete pridať aj lyžicu koňaku, brandy alebo rumu. Nie arómu.
  2. Pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a olej. Zamiešame a na 2x pridáme tuhý sneh z bielkov. Polovicu čerešní zamiešame do cesta. Plníme do hrnčekov vymastených a vysypaných strúhankou asi 2cm pod okraj. Na vrch poukladáme zvyšné čerešne.
  3. Pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre, poukladané na plechu s vodou asi do výšky 1cm hrnčekov, cca 35-40 minút. Bublaninu skontrolujte pichnutím drevenej špajle do koláčika. Pokiaľ vytiahnete špajlu čistú, je hotová, ak na nej bude ešte cesto, dopečte koláčik podľa potreby. Dobrú chuť. Zdroj: Gurmán