Čerešňová bublanina

Čerešňová bublanina (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Čerešne patria medzi naše najobľúbenejšie ovocie. Čo nás napadne, keď sa pozeráme na strom obsypaný malými, ale krásnymi červenými plodmi? Predsa koláč.* Tak skúsme...

60 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme múku s práškom do pečiva, vajcia, mlieko, olej a cukor a šľahačom krátko vyšľaháme do hladkej hmoty.
  2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  3. Vykôstkované čerešne premiešame s lyžicou múky a rovnomerne porozhadzujeme po ceste. Múkou posypávame čerešne kvôli tomu, aby v ceste neklesli ku dolu.
  4. Koláč vložíme do rúry a pečieme na 180 °C asi 35-40 minút.
  5. Upečený koláč pocukrujeme práškovým cukrom a necháme vychladnúť. Vychladnutý nakrájame.