Celozrnný ovsený chlebík (fotorecept)
Autor receptu: iva63
voňavý celozrnný ovsený chlebík-:) veľmi sa mi páči recept na domáci nemiesený chlebík,ktorý je tu na vareche...použila som postup toho receptu, ale suroviny som si zmenila podľa seba-:) výsledok je výborný
Postup
- cesto si pripravíme večer...do misky dáme všetky suroviny uvedené v rozpise...zamiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na celú noc do chladničky...
- cesto vyberieme z chladničky po 12-15 hodinách...vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku...nakoľko je použitá iba celozrnná múka, tak cesto nie je také riedke ako je z klasickej bielej pšeničnej múky...vypracujeme z neho bochník...preložíme do misky, v ktorej je papier na pečenie....pomúčime, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme ešte na teplom mieste dobre vykysnúť
- chlebík nám nakysol...rozohrejeme si rúru
- chlebík vložíme aj s papierom do formy, postriekame ho jemne studenou vodou a posypeme na povrchu celými ovsenými vločkami, alebo ovsenými otrubami...pečieme na 220st. asi 30 minút...potom chlebík vyberieme z formy, dáme z neho dole papier a položíme voľne na mriežku dopiecť ešte asi 15 minút...Pozor! doba pečenia aj výška teploty nie je záväzná...každá rúra má iné parametre pečenia
- hneď po upečení žeravý chlebík premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
- krájame na tenké krajíčky
- ešte jedna "detailovka"-:)
- prajem Vám dobrú chuť-:)