Celozrnný ovsený chlebík (fotorecept)

Autor receptu: iva63

voňavý celozrnný ovsený chlebík-:) veľmi sa mi páči recept na domáci nemiesený chlebík,ktorý je tu na vareche...použila som postup toho receptu, ale suroviny som si zmenila podľa seba-:) výsledok je výborný

45 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. cesto si pripravíme večer...do misky dáme všetky suroviny uvedené v rozpise...zamiešame, prikryjeme potravinárskou fóliou a vložíme na celú noc do chladničky...
  2. cesto vyberieme z chladničky po 12-15 hodinách...vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku...nakoľko je použitá iba celozrnná múka, tak cesto nie je také riedke ako je z klasickej bielej pšeničnej múky...vypracujeme z neho bochník...preložíme do misky, v ktorej je papier na pečenie....pomúčime, prikryjeme ľanovou utierkou a necháme ešte na teplom mieste dobre vykysnúť
  3. chlebík nám nakysol...rozohrejeme si rúru
  4. chlebík vložíme aj s papierom do formy, postriekame ho jemne studenou vodou a posypeme na povrchu celými ovsenými vločkami, alebo ovsenými otrubami...pečieme na 220st. asi 30 minút...potom chlebík vyberieme z formy, dáme z neho dole papier a položíme voľne na mriežku dopiecť ešte asi 15 minút...Pozor! doba pečenia aj výška teploty nie je záväzná...každá rúra má iné parametre pečenia
  5. hneď po upečení žeravý chlebík premiestnime na mriežku a necháme dôkladne vychladnúť
  6. krájame na tenké krajíčky
  7. ešte jedna "detailovka"-:)
  8. prajem Vám dobrú chuť-:)